KONYA / EREĞLİ - Mimar Ahmet Köşker Anadolu Lisesi

MİMAR AHMET KÖŞKER KİMDİR

Mimar Ahmet KÖŞKER

Karaman Ayrancı'nın Hüyükburun  Köyü'nde  1950 yılında dünyaya geldi.  Yedi yaşına kadar doğduğu köyde yaşadı, ailesiyle birlikte 1957 yılında Konya  Ereğli'ye geldi. Dumlupınar İlkokulu'nda eğitime  başladı. Ardından Ereğli Orta Okulu ve Ereğli Lisesi'ni bitirdi. İstanbul  Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde bir süre eğitim gören Köşker, sonradan  Selçuk Üniversitesi bünyesine alınan Konya Devlet Mühendislik Mimarlık  Akademisi'nde Lisans eğitimine başladı. Akademiden Mimar olarak mezun oldu.1975-1977 yılları arasında, önce  Tuzla Piyade Okulu'nda sonrada Kıbrıs'ta vatani vazifesini yedek subay olarak  yerine getirdi. Evli ve üç çocuk babası Mimar  Ahmet KÖŞKER, 1977 yılından günümüze Ereğli'de konut ve iş yeri inşaatı  yapmaktadır.

Okulumuz arsası Mimar Ahmet KÖŞKER tarafından bağışlanmıştır.

Okulumuza maddi ve manevi yardımlarını hiç bir zaman esirgemeyen Sayın Ahmet KÖŞKER´e iş hayatında başarılar dileriz.

Mimar Ahmet Köşker

Yayın: 15.04.2020 - Güncelleme: 15.04.2020 11:53 - Görüntülenme: 1728